Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (2024)

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (1)

Napels is na Milaan en Rome de derde stad van Italië en ligt in het zuiden van het land. Het is een havenstad en ligt dus heel fijn direct aan zee. Napels is misschien een beetje een “you hate it or you love it” soort stad. Misschien moet je er even aan wennen omdat het chaotisch, rauw en druk kan zijn. Maar de kans is groot dat je verliefd wordt op de kronkelige straten, de mooie pleintjes en het overheerlijke eten. Bijkomend voordeel van een bezoek aan Napels, is dat je je portemonnee er niet helemaal voor hoeft om te keren en de zon er heel vaak schijnt.

In deze Napels reisgids lees je:1. 7x wat te doen in Napels
2. Dagtrips vanuit Napels
3. Hoe kom je in Napels?
4. Vervoer in Napels
5. Overnachten in Napels
6. Wat is de beste reistijd?
7. Is Napels duur?
8. Is Napels veilig?
9. Mijn ervaringen in Napels

Wat te doen in Napels? Ik heb 7 tips voor je!

Wat is er allemaal te doen in Napels en in de omgeving van Napels? Ik geef je hier mijn tips en persoonlijke ervaringen, in willekeurige volgorde.

#1 Gratis wandel citytour

Ik ben fan van gratis citytours! In grotere steden probeer ik dit altijd te doen op de eerste dag dat ik er ben. Het geeft je meteen een goed beeld van de stad en helpt je meteen te oriënteren. Ook krijg je vaak goede local tips.

Er zijn meerdere aanbieders in Napels, maar ik deed de tour bij Free Walking Tour Napoli. Ik liep door het Low District. Het was een interessante rondleiding waarbij we leerden over de fabels en de feiten van de stad. Deze tours leven van fooien, dus je bepaalt aan het einde zelf hoeveel geld je het waard vond.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (2)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (3)

#2 Zonsondergang bekijken vanaf Castel Sant’Elmo

Er zijn meerdere kastelen in Napels en die hebben allemaal hun eigen reden om ze te bezoeken. Castel Nuovo is vooral bijzonder door zijn ligging in de haven. Castel dell’Ovo is het oudste kasteel van Napels en ligt op het schiereiland Megaride. Het pad ernaartoe is populair bij bruidsparen voor het maken van foto’s, dus wie weet kom je die op weg naar het kasteel wel tegen.

Ik koos ervoor om Castel Sant’Elmo te bezoeken en specifiek tijdens de zonsondergang. Vanaf het dak heb je een 360 graden uitzicht over de stad en zie je ook perfect hoe de straat Spaccanapoli de stad scheidt. Ik raad je aan om de kabelbaan omhoog te nemen en weer naar beneden te wandelen, je komt dan uit in de volksbuurt Quartieri Spagnoli. Ik betaalde voor het kasteel €2,50 entree.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (4)

#3 Quartieri Spagnoli

Quartieri Spagnoli, of in het Nederlands het Spaanse Kwartier, is de volksbuurt van Napels. Als je het echte Napolitaanse leven wilt zien, dan moet je hier naartoe. Deze arbeiderswijk heeft kronkelige steegjes waar scooters doorheen scheuren. Overal hangt de was te drogen. En je moet je een weg banen tussen de marktkraampjes door.

Ben je een visliefhebber? Dan zit je hier ook helemaal goed want je vindt er veel viszaken. Natuurlijk geen verrassing met Napels als havenstad.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (5)

#4 Pizza eten in Napels

Je mag Napels eigenlijk niet verlaten zonder er één Napolitaanse pizza gegeten te hebben. Of de pizza daadwerkelijk ontstaan is in Napels? Tja, daar zijn de meningen over verdeeld. De Napolitanen beweren in ieder geval dat de pizza in de 17e eeuw in hun stad is ontstaan.

Ook heeft Napels de naam gegeven aan de Pizza Margherita, omdat de toenmalige koningin van Italië een bezoek bracht aan Napels. Speciaal voor Margherita werd er een pizza gemaakt met de kleuren van de Italiaanse vlag (rode tomaten, witte mozzarella en groene basilicum).

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (6)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (7)

Waar moet je pizza eten in Napels?

De twee pizzeria’s die door iedereen worden aangeraden zijn L’Antica Pizzeria da Michele en Sorbillo. Mocht het je lukken om hier een plaatsje te bemachtigen, dan is het zeker leuk om te checken of ze hun reputatie kunnen waarmaken. De lange rijen voor de deur en de voornamelijk toeristen als publiek, konden mij niet overhalen om er op te wachten.

Ik ging liever naar een kleine, authentieke pizzeria die mij door locals werd aangeraden. Bij Pizzeria Del Popolo at ik tussen de Napolitanen een heerlijke pizza Margherita voor maar €3,50!

De Napolitaanse pizza kenmerkt zich onder andere overigens doordat hij supersnel op tafel staat. Je bestelt hem, je knippert twee keer met je ogen en dan ligt hij al op je bord. Dit komt door het deeg dat ze gebruiken en omdat hij heel kort (90 seconden) en heel heet (485 graden) gebakken wordt in de houtoven.

Wist je dat…
Napolitanen pizza dubbelvouwen en hem met de hand eten? Zo aten de armelui op straat het vroeger ook en zo doet de Napolitaan het nog steeds. Wil je dus goed inburgeren? Leg dan mes en vork weg en vouwen maar!

#5 Proef de zoetigheden van Napels

Als je nog wat ruimte over hebt na die overheerlijke pizza’s, dan moet je ook zeker deze drie zoetigheden proberen. Samen met de Napolitaanse pizza heb je dan het fundament van de Napolitaanse gastronomie achter de kiezen.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (8)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (9)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (10)

Dit is een gebakje van bladerdeeg gevuld met ricotta, vanille en gekonfijte schil van citroen. Goddelijk! Ze komen in een zachte (frolla) en een crunchy (riccia) variant. De crunchy variant is het origineel. Deze variant bestaat uit superdunne laagjes bladerdeeg. Sfogliatelle betekent “dunne lagen”. Het ziet er als echt vakmanschap uit. Het lekkerst zijn ze als ze nog een beetje warm zijn en je er wat poedersuiker overheen doet.

Babà

Babà is een tulband of cakeje in de vorm van een hoge paddestoel die gedrenkt is in rum (of limoncello). Deze lekkernij komt overigens helemaal niet uit Napels, maar is van origine uit Polen via Frankrijk in Napels terechtgekomen. De Napolitanen eten het met zoveel enthousiasme dat het voor hen voelt alsof ze het zelf bedacht hebben.

Taralli

Taralli hoort niet helemaal in dit rijtje van zoetigheden thuis. Het is eigenlijk een hartige snack. Taralli is een gevlochten krans van deeg vol met amandelen, peper en reuzel. Lekker bij een glas wijn! Hoewel ik hem zonder wijn ook al heel lekker vond. Er zijn tegenwoordig ook wel zoete varianten te koop. Wist je dat de tarallo ontstaan is doordat een Napolitaanse bakker zich liet inspireren door een verliefd stel dat innig verstrengeld zat? Wat een romantici hè, die Italianen.

Tip!
Alle drie deze heerlijkheden zijn te vinden bij Sfogliatelle Attanasio. Dit is een kleine bakkerij bij het Centraal Station van Napels. Populair onder de locals en dé plek waar ik voor het eerst kennismaakte met deze overheerlijke lekkernijen.

Houd je van lekker eten? Denk dan ook eens aan een citytrip naar het culinaire Bologna.

#6 Ga ondergronds in Napels

Ontdek de stad die onder Napels ligt. Jawel je leest het goed, onder Napels ligt nog een hele ondergrondse wereld.

Het materiaal waar de stad op gebouwd is bestaat uit tufsteen (vulkanisch gesteente), wat gemakkelijk te bewerken is. De Grieken hebben hier handig gebruik van gemaakt en hebben de stad ondergronds uitgebreid. Zo zijn er allemaal ruimtes ontstaan die zijn gaan dienen als waterbassins, catacomben, offerplekken en in de Tweede Wereldoorlog zelfs als schuilplaats.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (11)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (12)

Ondergrondse tour met een gids

Je kunt op verschillende plekken in de stad naar beneden afdalen, zoals bijvoorbeeld bij Napoli Sotteranea, Galleria Borbonico of bij de catacomben van San Gennaro. Je kunt de ondergrondse wereld van Napels alleen maar bekijken onder begeleiding van een gids. En heel eerlijk, je wilt er ook echt niet in je eentje verdwalen.

Waar je ook besluit af te dalen, de tours kosten allemaal rond de €10,- en duren zo’n twee uur. Ik boekte mijn tour bij Napoli Sotteranea.

#7 Bezoek de Duomo van Napels

De Kathedraal van San Gennaro is een katholieke kerk en de belangrijkste van Napels. Voor de Napolitaan is de kathedraal beter bekend als Cattedrale di San Gennaro. Vernoemd naar de beschermheilige van de stad. Ik vind het altijd leuk om een kerk binnen te stappen als ik een stad bezoek en de duomo van Napels is ook zeker een bezoekje waard.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (13)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (14)

Vloeit het bloed?

Ben je toevallig in Napels op de eerste zondag in mei, op 19 september of op 16 december? Dan maak je een bijzonder moment mee. De hele stad is dan in rep en roer.

Bloed van San Gennaro wordt veilig bewaard in een flacon in de kathedraal. Als op een van de drie genoemde dagen het gestolde bloed vloeibaar wordt, dan betekent het dat de Napolitanen goede tijden tegemoet zullen gaan. Ik was toevallig op 19 september in Napels, maar wist niet dat dit zo’n fenomeen was. Ik zat daarom al lang en breed in de trein naar Pompeii.

Besparingstip!
Als je weet wat je wilt gaan doen in Napels, dan is het slim om te kijken of je niet goedkoper uit bent met de Napels City Pass. Combineer je deze pas met de Campania>Artecard, dan kan je ook nog drie dagen gratis met het openbaar vervoer. Inclusief de trein naar Sorrento & Pompeii, de metro in Napels én de kabelbanen.

En verder…

Naast de bovenstaande bezienswaardigheden heeft Napels nog zoveel meer te bieden. Ik had niet overal de tijd voor tijdens mijn bezoek aan de stad. Maar op mijn volgende trip naar Napels hoop ik dit nog te kunnen doen en zien.

  • Castel Nuovo en Castel dell’Ovo bezoeken
  • Bezoek aan het Nationaal Archeologisch Museum. Hier schijnen veel archeologische vondsten uit Pompeii verzameld te zijn
  • Via San Gregorio Armeno. In deze straat is het het hele jaar door kerst. Je vindt er handgemaakte kerststallen, figuurtjes voor in de stal en alles wat maar met kerst te maken heeft. Het optuigen en aanvullen van de kerststal is een belangrijke traditie in Napels.
  • Een espresso drinken in een barretje. Als ik terugkom in Napels hoop ik dat ik koffie eindelijk lekker vind, zodat ik net als de locals staand aan de bar een espresso kan drinken.

Ben je er nog niet over uit of je naar Napels en omgeving gaat? Collega reisblogger Kim heeft een aantal andere ideeën voor je vakantie naar Italië.

Dagtrips vanuit Napels

Hoewel Napels zelf veel te bieden heeft, zijn er ook voldoende interessante en leuke dingen te doen in de omgeving.

Dagtrip naar Pompeii

Pompeii ligt niet ver van Napels vandaan. Deze stad is in het jaar 79 volledig onder het as verdwenen door de uitbarsting van vulkaan Vesuvius. Het is tot op heden een van de meest fascinerende oudheidkundige steden ter wereld. Een groot deel van Pompeii is inmiddels helemaal opgegraven en door archeologen minutieus onderzocht. Nog steeds doen ze nieuwe vondsten. Als je rondloopt door Pompeii krijg je een mooie inkijk in hoe het leven eruit moet hebben gezien in het jaar 79.

>> Lees ook

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (15)

De Vesuvius vulkaan beklimmen

Voordat je vanuit Napels naar Pompeii reist, kom je eerst langs de vulkaan Vesuvius. Hoewel hij tegenwoordig niet veel meer doet dan stoom produceren, wordt hij toch nog steeds aangemerkt als een actieve vulkaan. De laatste uitbarsting vond plaats in 1944. Je kunt de vulkaan tegenwoordig veilig bezoeken en je wordt na wat klimwerk beloond met een mooi uitzicht.

>> Lees ook

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (16)

Een dagje naar eiland Capri

Heb je niet zo’n behoefte aan archeologische sites en het beklimmen van vulkanen? Gooi het dan over een volledig andere boeg en maak de oversteek naar jetset-eiland Capri. Slenter rond in het mooie dorpje of maak een hike over het eiland. Ga plat op de playa of doe je tegoed aan heerlijke gelato’s en granita de limón.

>> Lees ook Eiland Capri: bezienswaardigheden en tips voor jouw dagtrip

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (17)

Bezoek de Amalfikust

Je kunt vanuit Napels ook een dagje naar de Amalfikust. Het meest logische is om dan Sorrento te bezoeken. Een mooie en leuke stad die makkelijk met de trein te bereiken is vanuit Napels.

Je kunt ook meegaan op een dagtour naar de Amalfikust. Dan kan je op één dag meerdere dorpjes aan de Amalfikust bezoeken.

Heb je meer tijd dan één dag? Dan zou ik je adviseren om een aantal dagen uit te trekken voor je bezoek aan de Amalfikust. Blijf er dan ook overnachten, want er is zoveel moois te zien. Ik heb een aantal leuke tips voor hotels aan de Amalfikust.

>> Lees ook Mijn dag-tot-dag reisverslag van de Amalfikust

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (18)

Hoe kom je in Napels?

Napels heeft een eigen luchthaven, Capodichino. Vanuit Amsterdam vertrekken er praktisch dagelijks vluchten naartoe.

Van luchthaven Napels naar het centrum

Vanaf Capodichino kan je gemakkelijk de shuttlebus nemen naar het Centraal Station of de haven. Dit kost op moment van schrijven €5,- per persoon. De kaartjes kun je hier alvast kopen, maar je kunt dit ook ter plekke op de luchthaven regelen. Vanaf het Centraal Station kun je gemakkelijk de metro pakken of afhankelijk van waar je accommodatie ligt met de benenwagen. Besluit je vanaf de luchthaven meteen een taxi te nemen naar je hotel? Reken dan op circa €20,- voor de rit.

Auto huren Napels

Je kunt uiteraard ook meteen al een auto huren op de luchthaven. Ik ben fan van het Nederlandse bedrijf Sunny Cars voor het huren van een auto. Check hier de mogelijkheden en voorwaarden vanautohuur in Italië bij Sunny Cars.

Ben je van plan om eerst een paar dagen in Napels door te brengen? Dan raad ik je af om meteen een auto te huren. Het verkeer in Napels is behoorlijk chaotisch en aan de auto zal je in de stad zelf niet veel hebben.

Van Rome naar Napels

Ik vloog zelf op Rome, omdat dat beter uitkwam met de vliegticketvoucher die ik nog had. Vanuit Rome nam ik de Fiumicini Express. Dit is een nette touringcarbus, die me voor €25,- in 3 uur naar het Centraal Station van Napels bracht.

Je kunt ook de trein nemen, dan ben je een uur sneller. Deze variant kost je circa €40,- per persoon.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (19)

Vervoer in Napels

Je kunt je eigenlijk het beste verplaatsen te voet. Op die manier zie je ook het meeste van de stad. Veel van Napels bezienswaardigheden zijn binnen loopafstand te bereiken. Zoek je een andere manier van vervoer, dan zijn er zeker ook andere mogelijkheden.

Openbaar vervoer

Een alternatief is het openbaar vervoer, bijvoorbeeld de metro. Een mooie bijkomstigheid is dat een aantal stations ook nog een kunstobject is ook. Helaas was de metro stuk toen ik er was en ik begreep van een local dat dat best vaak het geval is. Pin je er dus niet op vast.

Elektrische step

Wil je graag bovengronds blijven, maar ben je het lopen zat? Pak dan eens de elektrische step. Je ziet ze overal in de stad staan en je kunt ze gemakkelijk gebruiken. Je moet er een app voor downloaden. Meestal betaal je een klein bedrag a €1,- voor het huren van de step en betaal je daarnaast een x-bedrag per minuut voor de tijd dat je hem gebruikt. Een handige en leuke manier om lange afstanden in de stad af te leggen.

Funicolare

Wil je de Vomero-heuvel op, maar zie je het niet zitten om de klim naar boven te maken? Dan zijn er in Napels vier kabelbanen, funicolares, die je omhoog brengen. Ik nam de funicolare vanaf Montesanto, zo kon ik het mooi combineren met een bezoek aan de Quartieri Spagnoli. Een kaartje voor de funicolare kost maar €1,50 en koop je bij elke tabakswinkel, tabacchi in het Italiaans.

Huur een Vespa scooter

Je kunt je natuurlijk ook geheel in Italiaanse stijl verplaatsen en een Vespa huren. Houd er wel rekening mee dat het verkeer in Napels druk en chaotisch kan zijn en dat de Napolitanen niet bekend staan om hun rustige en veilige manier van rijden. Enige ervaring en stressbestendigheid zijn dan mooi meegenomen.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (20)
Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (21)

Overnachten in Napels

Er zijn veel leuke en mooie accommodaties te vinden in Napels. Je kunt er voor kiezen om midden in het oude centrum te verblijven of bijvoorbeeld dichter bij de zee.

Ik vind het zelf leuk om in het centrum te slapen. Zo wandel je gemakkelijk naar alle bezienswaardigheden en de leuke restaurantjes.

Op bijvoorbeeld Booking.com vind je veel mogelijkheden, zowel hotels als bed & breakfasts. Groot voordeel van Booking.com is dat je er vaak tot kort van tevoren nog kosteloos kunt annuleren.

Hotels in Napels

Tric Trac Hostel
Reis je met een klein budget, zoals ik dat deed, dan kan ik je dit hostel echt aanraden! Het is relatief nieuw en wordt beheerd door vier vriendelijke heren. De gedeelde kamers zijn netjes ingericht. Met voldoende badkamers die eruit zien alsof je in een hip hotel bent. Het ontbijt is uitgebreid en de ontbijtruimte biedt een mooi uitzicht over de stad. Ik vond de locatie ook perfect. Het ligt om de hoek van metrostation Universitá en op loopafstand van de haven en het oude centrum. Het personeel is supervriendelijk en spreekt Engels. Ze hebben ook een privé familiekamer als je goedkoop met je gezin in Napels wilt overnachten.
> Vanaf €21,- per nacht. Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid van Tric Trac Hostel

MelRose Napoli
Dit kleine hotel heeft ruime en lichte kamers die heel stijlvol zijn ingericht. Het personeel is vriendelijk en regelt met liefde alles tot in detail voor je. De kamers zijn onberispelijk schoon en de locatie is perfect!
> Vanaf €64,- per nacht. Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid van MelRose Napoli

Bellini Suite
Een gezellige bed & breakfast met schone en ruime kamers. Er is aandacht voor detail en in sommige kamers vind je boeken over Napels op je nachtkastje. De eigenaar Vicenzo is heel vriendelijk en gastvrij.
> Vanaf €78,- per nacht. Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid van Bellini Suite

Bellini House
Misschien zit het hem in de naam, maar naast Bellini Suite is ook Bellini House een aanrader. Het is een erg leuke bed & breakfast, perfect gelegen in het hart van het oude centrum. Toch voelt het helemaal niet alsof je midden in de drukte zit. Je ontbijt hier ’s ochtends namelijk met uitzicht op de mooie, groene binnentuin. De kamers zijn ruim en modern ingericht.
> Vanaf €120,- per nacht. Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid van Bellini House

Romeo hotel Napels
Voor wie all out wil gaan is Romeo hotel Napels een perfecte keus! Je slaapt hier in een 5-sterrenhotel met Michelin restaurant.Leuk voor als je iets bijzonders te vieren hebt.
> Vanaf €344,- per nacht. Check hier de actuele prijs en beschikbaarheid van Romeo hotel Napels

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (22)

Wat is de beste reistijd?

Je kunt echt het hele jaar door naar Napels afreizen. Ik was er halverwege september. Toen was het nog 27 graden en niet meer midden in het hoogseizoen. Het voor- en het najaar zijn daarom wat mij betreft het meest ideaal. De temperaturen zijn nog lekker en het is er niet te druk.

Ga je in de winter naar Napels? Dan liggen de temperaturen uiteraard lager, maar zal het meer aanvoelen als de lente bij ons. In de winter regent het wel vaker. Maar Napels heet niet voor niets la città del sole (de stad van de zon), dus je hebt ook dan een grote kans op zon.

Is Napels duur?

Het zuiden van Italië is helemaal niet duur in vergelijking met Nederland, met uitzondering van de Amalfikust. In Napels kan je vooral heel goedkoop eten. Ik at pizza voor €3,50 en andere hoofdmaaltijden zijn gemiddeld niet duurder dan €15,-. Er wordt wel standaard coperto gerekend. Dat is een soort verplichte servicekosten en ligt meestal rond de €2,- a €3,-.

De goedkoopste overnachtingen in een hostel zijn vanaf €20,- per persoon per nacht. Maar voor €80,- per nacht kan je ook al in een leuke bed & breakfast slapen.

Je vervoer in Napels hoeft amper iets te kosten als je alles te voet doet. En die paar keer dat je een metro of funicolare neemt zullen de kosten niet zijn. Je bent voor een enkel ritje met de metro en ook voor de funicolare maar €1,50 kwijt.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (23)

Is Napels veilig?

Dit is een veelgestelde vraag, omdat Napels toch een twijfelachtige reputatie heeft. Jammer wel, want in de realiteit merk je daar als toerist helemaal niets van.

Het idee dat Napels misschien niet veilig zou zijn komt voort uit het feit dat de maffia, Camorra, hier een flinke vinger in de pap heeft. Als je als toerist een aantal dagen in Napels verblijft, heeft die aanwezigheid totaal geen invloed op je vakantie. Je zal er niets van merken.

Wel moet je op je spullen letten en niet opzichtig rondlopen met dure sieraden. Net als in elke grote stad die je aandoet. Ga ‘s avonds laat niet ronddwalen in rustige delen van de stad en houd je tas altijd goed in de gaten. Dit heeft niets met de maffia te maken, maar gewoon omdat er in elke grote stad mensen zijn die het minder getroffen hebben dan jij. Dit geldt ook in de volkswijk Quartieri Spagnoli.

Kijktip!
Op Netflix kan je nu de serie Gomorra kijken. Het gaat over de Camorra en de belangen die zij hebben in de bouw, high fashion en illegale drugs. Je ziet hoe ze invloed uitoefenen op alles en iedereen langs de Napolitaanse kust. Je hebt er vier seizoenen kijkplezier aan. Het is geen aanrader als je niet van gewelddadige series houdt. Heb je Narcos gezien en vond je dat te bruut, dan kan je Gomorra beter ook niet kijken.

Mocht je na je bezoek aan Napels ook het zuidoosten van Italië willen bezoeken, dan kan je op het reisblog Ctheworld de leukste bezienswaardigheden van Puglia lezen.

Mijn ervaringen in Napels

Vind je het leuk om in detail te lezen hoe mijn trip naar Napels, Capri en Pompeii verliep? Lees dan ook Mijn dag-tot-dag reisverslag van Napels, Capri en Pompeii.

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (24)

Ik hoop dat je met het lezen van dit artikel bent geholpen bij het plannen van jouw trip naar Napels! Ben je er al geweest en heb je nog andere tips? Leuk! Laat ze me weten via een reactie hieronder.

Meer reisinspiratie? Bekijk ook de andere Italië artikelen in het blog
> Hotels Amalfikust: in deze fijne accommodaties wil je slapen!
> Eiland Capri: bezienswaardigheden en tips voor jouw dagtrip
>
> Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip

Wat te doen in Napels: alle tips voor een stedentrip - Lineke Travels (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Melvina Ondricka

Last Updated:

Views: 6023

Rating: 4.8 / 5 (48 voted)

Reviews: 95% of readers found this page helpful

Author information

Name: Melvina Ondricka

Birthday: 2000-12-23

Address: Suite 382 139 Shaniqua Locks, Paulaborough, UT 90498

Phone: +636383657021

Job: Dynamic Government Specialist

Hobby: Kite flying, Watching movies, Knitting, Model building, Reading, Wood carving, Paintball

Introduction: My name is Melvina Ondricka, I am a helpful, fancy, friendly, innocent, outstanding, courageous, thoughtful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.