Stedentrip Napels - Deals inclusief vlucht en hotel (2024)

Boek jouwgoedkope stedentrip Napelsbij Bebsy! Napels ligt aan een prachtige baai en vanuit de stad kijk je uit opde wereldberoemde vulkaan Vesuvius.Tijdens een citytrip Napels ontdek je meer dan 300 hoogtepunten: wandel door de pittoreske straatjes met pleinen en kerken en maak kennis met het échte Italiaanse stadsleven. Napels staat daarnaast bekend om de traditionele Napolitaanse pizza, die de beste van heel Italië schijnt te zijn. Een stedentrip Napels is er een om niet te vergeten!

Lees meer

Stedentrip Napels - de stad die altijd haar eigen gang gaat

Wanneer je aan een stedentrip Italië denkt, dan schieten je gedachten waarschijnlijk gelijk naar een stedentrip Rome, stedentrip Milaan en stedentrip Venetië. Een stedentrip Napels wordt vaak vergeten. Dat is ontzettend zonde, vindt Bebsy. Napels is een prachtige stad. Het is zeker de moeite waard om Napels te bezoeken of te vliegen naar Napels. In een weekend Napels ontdek je dat de stad altijd haar eigen gang gaat. Juist dat maakt een stedentrip Napels een unieke ervaring. Bebsy is ervan overtuigd dat ook jij in een weekend Napels verliefd kan worden op deze bijzondere stad. Kijk uit op de indrukwekkende vulkaan Vesuvius, proef de beste pizza ter wereld en wandel onder de stad om echt iets spraakmakends te bewonderen.

Er zijn genoeg highlights, hoogtepunten en Napels bezienswaardigheden om een weekendje weg mee te vullen. Om het boeken van een stedentrip Napels zo makkelijk mogelijk te maken, kan je bij Bebsy aangeven wat je wilt dankzij de filterfunctie. Hierdoor stel jij binnen een paar minuten jouw ideale citytrip Napels samen. Proef ook de iconische keuken waar de stad bekend om staat en boek vandaag nog je stedentrip Napels. Wil je graag Napels bezoeken tips en highlights? Lees dan verder en ontdek hoe ook jij het meeste kan halen uit een heerlijke stedentrip Napels!

Napels - onstuimige stad met een rijk verleden

Een havenstad in het zuiden van Italië, dat is Napels. De stad heeft een eigen dialect, indrukwekkende keuken en een zeer rijke geschiedenis. Wist je bijvoorbeeld dat Napels gesticht is door een bevolking afkomstig uit de Griekse kolonie Cumae? De naam van de stad is een van de manieren hoe dit Griekse verleden voort leeft. Napels is namelijk afgeleid van Νέα Πόλις, oftewel Néa Pólis. Dit betekent letterlijk “nieuwe stad”. Binnen een mum van tijd was de stad een van de belangrijkste gebieden van het voormalige Griekstalige zuiden van Italië. Tijdens je stedentrip Napels zie je het antieke stratenplan van destijds met eigen ogen in het oude centrum. Vervolgens is Napels door de eeuwen heen een belangrijke stad geweest. In de 18de eeuw was de stad bijvoorbeeld groter dan Madrid, Rome of Amsterdam.

Niet alleen de rijke geschiedenis is kenmerkend voor de stad. Tijdens je stedentrip Napels ervaar het onstuimig karakter van de stad. Napels wordt namelijk continu bedreigd door vulkanen. Ten zuidoosten van de stad ligt de bekende vulkaan Vesuvius die onder andere Pompeï volledig overspoelde onder een laag puimsteen en as. Volgens vulkanologen is de vulkaan bij Napels nog steeds actief. Hierdoor leven de locals altijd in het heden en verleden, niet in de toekomst. Als je op stedentrip Napels bent, ervaar je dit zelf en begrijp je gelijk waarom Napels bekend staat als een onstuimige stad met een rijk verleden. Wees trouwens niet bang dat de vulkaan uitbarst als je op stedentrip Napels bent. De Vesuvius wordt nauwlettend in de gaten gehouden.

Spectaculaire stedentrip Napels bezienswaardigheden

Napels heeft misschien geen imposante bezienswaardigheden zoals het Colosseum. Dat wil echter niet zeggen dat er geen spectaculaire stedentrip Napels bezienswaardigheden zijn om jouw weekend Napels mee te vullen. Bovendien is een citytrip Napels nog niet enorm populair. Hierdoor zijn er dus minder toeristen als je op stedentrip Napels bent. Spraakmakende kunst, een spectaculair uitzicht en verrukkelijk eten staan op je te wachten als je een stedentrip Napels overweegt. La Bella Napoli verwelkomt je echt met open armen. Dus ga je binnenkort Napels bezoeken? Zorg er dan voor dat je in ieder geval langs de volgende stedentrip Napels bezienswaardigheden gaat.

Er zijn een tal van bezienswaardigheden Napels die zeker de moeite waard zijn tijdens een weekendje weg Napels. Uiteraard zijn er een aantal hoogtepunten die je niet wilt missen tijdens je stedentrip Napels. Zo kan een bezoekje aan Castel Nuovo niet ontbreken. Het kasteel werd oorspronkelijk in 1279 tot 1282 gebouwd door Charles I van Anjou. Door de eeuwen heen hebben diverse koningen dit kasteel hun thuis genoemd. Van Franse en Spaanse tot aan Oostenrijkse en Aragonese koningen: ze hebben ieder hun stempel gedrukt op het kasteel Napels. Hierdoor sta je tijdens je stedentrip Napels versteld van de merkwaardige architectuur en de prachtige ligging van Castel Nuovo.

Bouwkundige hoogtepunten Napels

Als je prachtige architectuur en vernuftige bouwtechnieken kan waarderen, dan kan jij je lol op tijdens een stedentrip Napels. De stad is gevuld met allerlei kerkjes, kathedralen en kapellen die zeker de moeite waard zijn. Cappella Sansevero (een kapel), Gesù Novo (de kathedraal Napels) en Chiostro di Santa Chiara (een kerk) zijn volgens Bebsy echt een aanrader. Wil je ook graag standbeelden en kunstwerken bewonderen? Loop dan tijdens een bezoek aan Chiostro di Santa Chiara ook even naar het museum binnen als je op stedentrip Napels bent. Vind je een cultuurrijke wandeling altijd wel leuk tijdens een weekendje weg? Wandel dan op je gemak door het historische centrum van de stad tijdens je stedentrip Napels. Daar kom je diverse pareltjes en bouwkundige hoogtepunten Napels tegen.

Napels bezoeken tips en aanraders

Natuurlijk hoef je een stedentrip Napels niet te vullen met wandelingen en het bewonderen van diverse bouwwerken. Er zijn genoeg Napels bezoeken tips en aanraders die je een andere, unieke ervaring bezorgen als je op stedentrip Napels bent. Ga tijdens je stedentrip Napels bijvoorbeeld Pompeii bezoeken of kom lekker bij van alle hectiek op een heerlijk terras terwijl je uitkijkt op de Vesuvius. Is het te warm tijdens je weekend Napels om rond te slenteren? Vind dan verkoeling door de diverse catacomben van de stad te bezoeken. Bebsy raadt de Galleria Borbonica aan. Dit ondergrondse gangennetwerk is spectaculair om te zien met eigen ogen tijdens je weekend Napels. In de Galleria Borbonica voel je de geschiedenis van de stad op een hele bijzondere manier tijdens je stedentrip Napels. Al vanaf de vijftiende eeuw werden deze tunnels uitgekapt en gedurende de Tweede Wereldoorlog werd het gangenstelsel wederom gebruikt door de locals.

Als je een weekendje weg in Napels bent, dan moet je natuurlijk de tijd nemen om de lokale keuken te proeven. Een highlight Napels is de wereldberoemde keuken, namelijk het Napolitaans. Van al het struinen en wandelen krijg je vanzelf behoorlijke dorst en honger. Dan kan je nergens beter zijn dan op stedentrip Napels. Drink tijdens je stedentrip Napels een authentieke Italiaanse espresso in een koffiebar of proef hoe de echte buffelmozzarella smaakt. Ook de pizza is een aanrader om te bestellen tijdens je citytrip Napels. In deze stad werd namelijk in 1889 de eerste pizza margherita gecreëerd en geserveerd aan koning Umberto I en zijn vrouw Margareta. Daarom moet je tijdens je stedentrip Napels minimaal één pizza geproefd hebben!

Lekker ontspannen op het strand of op het water

Ga jij op stedentrip Napels om lekker tot rust te komen? Wil je heerlijk genieten als je een weekend in Napels vertoeft? Vergeet dan niet het Napels strand te bezoeken. Lekker luieren in de zon en genieten van een heerlijk Italiaans biertje of wijntje mag natuurlijk ook tijdens jouw perfecte stedentrip Napels. Wil je op een andere manier genieten in de buurt van de zee? Overweeg dan een excursie Napels naar de iconische Blauwe Grot. Met een boot uit de haven sta je binnen een uur al oog in oog met het spectaculair eiland Capri. Je stedentrip Napels zal je nog lang bijblijven als je het majestueuze aanzicht van de Blauwe Grot met eigen ogen hebt gezien.

Weekendje weg Napels boeken bij Bebsy

Na het horen van al deze spraakmakende stedentrip Napels bezienswaardigheden sta jij vanzelfsprekend te springen om een weekendje weg Napels te boeken. Bij Bebsy zit je dan goed! Jij geeft zelf invulling aan jouw weekend Napels. Zo bepaal je eenvoudig bij Bebsy vanaf welke luchthaven je vertrekt en in welk hotel of appartement je verblijft tijdens je stedentrip Napels. Ben je al een keer op stedentrip Napels geweest en wil je graag op een andere stedentrip Italië? Ook dan ben je bij Bebsy aan het juiste adres. Naast een stedentrip Napels kun je ook Rome, Milaan of Venetië bezoeken of op stedentrip Florence of stedentrip Turijn gaan!

Stedentrip Napels - Deals inclusief vlucht en hotel (2024)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated:

Views: 5342

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 80% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.